Značka Gerber – kvalitní nože a jiné

Značka Gerber – kvalitní nože a jiné

30. 07. 2021, 14:20

Možná tuto značku znáte, dokonce máte doma některý z jejich kvalitních nožů a jiných nástrojů této společnosti. Také se Vám může vybavit spojitost se slavným cestovatelem Bearem Gryllsem. Je to taky možné, že tuto značku neznáte a právě pro Vás je tento článek, provedeme Vás historií značky Gerber. Firma Gerber se specializuje na výrobu kvalitních nožů a dalších nástrojů potřebných k přežití v přírodě.

Začátek firmy 

Rodina Gerberových se v roce 1939 rozhodla založit malou firmy, která nesla název jako jejich rodinné příjmení. Firma byla založena ve městě Portland, státě Oregon, ve stejném městě měl Joseph R. Gerber nápad, a to výrobu dárkových sad příborů, které vyráběl ručně. Dárkové sady měly velký úspěch, a to hlavně před Vánoci.

První výrobky předčili očekávání celé rodiny. V roce 1960 se společnost Gerber stala uznávanou a prestižní značkou, která vyráběla kvalitní nože. I přes úspěch mezi zákazníky se firma rozhodla pro inovaci, začala se zabývat hlavně výrobou nožů a dalších pomůcek vhodné pro venkovní aktivity.

zdroj: youtube.com

Nové cíle

Firma Gerber si dala velký cíl – chtěl prorazit v outdoorovém světě úplně novými výrobky, které byly určeny především do divočiny. Nejvíce se chtěli zaměřit na lov a bojové sport, ale také na profesionální složky, jako jsou vojáci, záchranáři, hasiči a policie.

Zezačátku se firma zabývala pouze výrobou nožů, které stále vyrábí z kvalitních a odolných materiálů a nekonečnou životností – firma Gerber na všechny výrobky poskytuje doživotní záruku. Na výrobu nožů používá jen kvalitní oceli a další materiály, které jsou podle firmy téměř nezdolné. Jejich nože se dají brousit opravdu nekonečně, aniž by viditelně ubývalo ostří nože. Také mají spoustu doplňkových prvků, které se Vám můžou hodit.

O značce 

Značka Gerber se specializuje na outdoorové vybavení, především se zaměřuje na čepele. V jejich nabídce naleznete nože, sekery, multitool, pily a spoustu dalšího. Vše za dobrou cenu a s jistotou kvality.

zdroj: youtube.com

Čím se společnost zabývá dnes? 

Potom co si nože začali získávat popularitu i v zahraničí se firma rozhodla svou výrobu rozšířit a zdokonalit. Začali se tedy věnovat nejen nožům, ale i dalšímu všestrannému nářadí, které se hodí do outdooru, ale také může zachránit život. Vyrábí tedy nejen nože, ale také křesadla, mačety, sekery, armádní nože nebo sady určené pro přežití v přírodě.

Spolupráce s Bearem Gryllsem

Beara Gryllse zná snad každý, tento dobrodruh a znalec přežití v přírodě je legendou. Na rozvoji společnosti měl Bear velký podíl, jelikož s firmou navázal spolupráci a ve svých pořadech, které se zabývají technikami přežití tak značku často propagoval.

Také společně vytvořili Bearovu vlastní řadu, ve které nesmí chybět nůž, křesadlo, píšťalka a příručka s radami, jak se s divočinou vypořádat. Díky této spolupráci se tak firma posunula dál a ve světě se proslavila o něco víc.

zdroj: youtube.com

Závěrem 

Prioritou je pořád kvalita nožů a ostatních nástrojů společnosti Gerber. Ne jejich výrobcích nalezneme určité znaky a prvky, na kterých si firma zakládá. Hlavní je jejich praktičnosti, ale také design, který odlišuje ostatní výrobky od výrobků Gerber. Rukojeti jsou pogumované a v barvách oranžové a černé. Tento materiál je praktický, jelikož nástroje skvěle přilnout do roky a jen tak lehce nevyklouznou. Kontrastní barvy se zase skvěle hledají v trávě, takže je jen tak nepřehlédnete. Ostří se vyznačuje pevností a odolností.

Kvalitní zpracování výrobků a jejich životnost získali firmě přední místa na světových příčkách a má obrovský úspěch, který rozhodně není konečný. Jméno po celém světě jí zajistilo nejen dobré smýšlení, inovace a rozhodovaní, které společnost učinila po celou dobu jejího působení, ale také kvalitní produkty, které firma nabízí. Nelze se tak divit, že tato značka a společnost je na trhu úspěšná už 70 let. My vám značku můžeme jen doporučit, je legendární a do světa outdooru rozhodně patří.

 

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen správně fungovat.  Snažíme se vylepšovat služby i díky analýze informací. Nebojte, vše bedlivě střežíme.