Scho-ka-kola – skvělý doplněk energie s vysokým obsahem kofeinu!

Scho-ka-kola – skvělý doplněk energie s vysokým obsahem kofeinu!

18. 03. 2021, 14:18

Dnes na trhu najdete různé druhy energetických drinků, tyčinek, žvýkaček a dalších povzbuzovačů, které vás mají nakopnout, doplnit energii a nabrat nové síly. V tomto článku si povíme něco o nejtradičnějším doplňku energie, a to čokoládě. Zjistíme něco o historii i současnosti legendární energetické čokolády Scho-ka-kola.

Nabitá energií!

Tato známá německá značka se již desítky let zaměřuje na výrobu energetických čokolád. Od normálních čokolád má až 5x více kofeinu. Proč se jí ale říká energetická? Kofein v lidském těle stimuluje centrální nervovou soustavu, zmírňuje únavu a pobízí pocit bdělosti. Je to skvělá látka pro doplnění energie a obnovení unavené mysli. V čokoládách Scho-ka-kola je zdrojem kofeinu kakao, káva a výtažek z kolového oříšku. Tyto tři ingredience najdeme i v názvu čokolády – Schokolade-Kaffee-Kolanuss.

zdroj: youtube.com

Známé balení

Scho-ka-kolu poznáte na první pohled podle jejího tradičního balení. Čokolády jsou zabaleny v kulatých plechových dózách, ve kterých je 16 trojúhelníkových dílků čokolády. V nabídce ale najdete i alternativní balení, takže čokoládu pořídíte i v klasických tabulkách. Plechová nádoba je ale praktická, takže potom co čokoládu sníte, můžete nádobu využít jinak, např. jako KPZ.

 

Historie čokolády 

Výroba čokolády začala již v roce 1935 berlínskou čokoládovnou Theodora Hildebrandena. Čokoláda byla poprvé představena na XI. letních olympijských hrách v Berlíně, kde byla promována jako sportovní čokoláda s povzbuzujícími účinky. Během několika let se čokoláda stala jednou z nejoblíbenějších čokolád na německém trhu.

zdroj: youtube.com

Válečná čokoláda

Za druhé světové války se čokoláda Scho-ka-kola stala součástí vojenských potravinových dávek. Čokoládu dostávali hlavně příslušníci Luftwaffe, kteří díky ní měli zůstat bdělí a pozorní při vyčerpávajících nočních letech, hlavně pak při nočních bombardovacích misích. Začalo se jí proto říkat Fliegerschokolade, neboli letecké čokoláda. Stala se také součástí nouzových potravinových balíčků, proto se dostala i k příslušníkům německé armády. Energii z čokolády také využila spojenecká vojska, která ji dávala obyvatelstvu.

Značku koupil v roce 1969 německé podnikatel Hans Imhoff. Od roku 2005 se značka stala samostatnou a jejím výrobcem je berlínská společnost Scho-ka-kola GmbH.

Energie na cesty

Pokud vám klasická hořká čokoláda nechutná, najdete i mléčnou a oříškovou variantu. Druhy se liší nejen chutí, ale také balení – hořká čokoláda má červenou plechovku, mléčná modrou a oříšková zelenou. Čokoládové trojúhelníčky jsou poskládány do kruhu po 8 kusech, každé balení má dvě patra, tudíž dostanete 16 kousků vynikající čokolády.

mléčná varianta

zdroj: youtube.com

Potřebujete kofein?

Jedna stogramová plechovka obsahuje asi 200 mg kofeinu, jeden trojúhelníček pak 12,5 mg kofeinu. Se šesti kousky čokolády, do sebe dostanete stejnou dávku kofeinu jako je v běžném energetickém nápoji. Scho-ka-kola má také 5x více kofeinu než normální hořká čokoláda, ale záleží na výrobci a kvalitě dané čokolády. S čokoládou Scho-ka-kola si ale můžete být jistí, že u sebe máte kvalitní zdroj energie, který také skvěle chutná a vejde se i do kapsy.

zdroj: www.top-armyshop.cz

 

Příspěvek Scho-ka-kola – skvělý doplněk energie s vysokým obsahem kofeinu! pochází z Terčík.cz

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen správně fungovat.  Snažíme se vylepšovat služby i díky analýze informací. Nebojte, vše bedlivě střežíme.