Jak vybrat airsoftové střelivo – kuličky?

Jak vybrat airsoftové střelivo – kuličky?

24. 03. 2019, 20:59

Jak vybrat kuličky do airsoftové zbraně?

Už máte vše potřebné pro airsoft, tedy zbraň, vybavení, oblečení a ochranné pomůcky, jen vám dosud chybí munice? Rádi byste věděli, jak vybrat kuličky do airsoftové zbraně?

zdroj: fotobanka pixabay.com

Nejprve si řekněme základní informace o munici. Jedná se o plastové nebo plastokeramické kuličky, které mohou mít různé velikosti, zpravidla je to 6 mm nebo 8 mm, tedy podobně jako je tomu u běžných zbraní, především pistolových. Airsoft, to ale nejsou jen pistole, střílet můžete v podstatě s jakýmkoliv typem zbraně, tedy i pušky, někteří nadšenci dokonce sestrojují důmyslné granáty a jiné výbušniny, které kuličky ve velkém množství rozsévají po okolí.

zdroj: fotobanka pixabay.com

Dalším ukazatelem je hmotnost kuličky, ta se pohybuje v rozmezí 0,12-0,45 gramů. Výběr tedy musíte přizpůsobit velikosti zbraně a její ráži, na vědomí ovšem mějte také to, jaký je váš práh bolestivosti a jaké využíváte ochranné pomůcky. Větší kulička také více bolí, ale není to rozhodně zaručená pravda, neboť také dosti záleží na materiálu.

Materiál, tedy plast s keramickou složkou, může být rovněž šetrný k ekologii, což spousta lidí, kteří žijí zelený život, uvítá. Ocení to také majitelé lokalit, na kterých budete pořádat tu bojovou zábavu, kterou je airsoft. Pro tyto účely se používají ekologické kuličky, dokonalé především pro outdoor. Protipólem jsou tvrzené kuličky, potahované vrstvičkou silikonu.

Dobrou možností, jak vybrat kuličky do airsoftové zbraně je nakupovat jak zbraň, tak také munici v jediném e-shopu, kde je většinou u pistole či pušky udáno také to, jaké kuličky jsou pro ni ideální. Mnohdy dostanete náboje jako součást balení zbraně.

zdroj: fotobanka pixabay.com

Také barva může být důležitá. Kuličky se dělají většinou ve výrazných barvách, tedy například červené, žluté a v různých fosforeskujících a křiklavých podobách. Proč? Odpověď je nasnadě: abyste je lépe viděli a lépe našli. Takto můžete ušetřit hodně korunek.

Výrobci 6 mm airsoft kuliček:

 Tokyo Marui
 ICS
 Guarder
 Madbull
 Excel
 Warrior

Výrobci 8 mm kuliček:

 Maruzen
 Marushin

Příspěvek Jak vybrat airsoftové střelivo – kuličky? pochází z Terčík.cz

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen správně fungovat.  Snažíme se vylepšovat služby i díky analýze informací. Nebojte, vše bedlivě střežíme.