10 nejlepších filmů o přežití, znáte je?

10 nejlepších filmů o přežití, znáte je?

12. 10. 2020, 14:10

Venku je špatné počasí a do přírody vyrazí pouze ti nejotužilejší. Pro ty kteří se rozhodnou raději zůstat doma tu máme deset filmů o divočině, které Vám zkrátí čekání na lepší počasí. Třeba Vás i navnadí na nějaké dobrodružství.

1. Divočina – Wild

Už jste někdy měli chuť se nejradši na všechno vykašlat a ztratit se do přírody, když se Vám celý život sype jako domeček z karet? Přesně tohle prožívá hlavní hrdinka filmu Cheryl, která se svoje životní problémy rozhodne vyřešit na Pacific Crest Trail, což je 1770 kilometrů dlouhá vysokohorská trasa. A není pro ni žádnou překážkou ani to, že v nemá absolutně žádné zkušenosti v přírodě.

2. Útěk do divočiny – Into the Wild

Podobný příběh má i film Útěk do divočiny. Tentokrát ale jde o příběh podle skutečné události. Hlavní postava Christopher McCandless dostudoval univerzitu s vyznamenáním, ale rozhodně se nechystá zapojit do stereotypu moderní civilizace. Všechny své úspory daruje na charitu a s pouze s batohem a puškou vyrazí do divočiny na Aljašku.

3. Na ostří nože – The Edge

Další film z našeho seznamu se odehrává na Aljašce. Anthony Hopkins se společně s Alecem Baldwinem jako miliardář Charles Morse a fotograf Robert Creene do letecké nehody a jejich letadlo havaruje v divočině. Jejich přežití zkomplikuje naštvaný medvěd, ale také boj o Charlesovu manželku.

4. Trosečník – Cast Away

Havárie letadla souvisí i s tímto filmem, a to s neopomenutelným novodobým Robinsonem v podání Toma Hankse a jeho společníka Wilsona. Pokud se Vám nějakým způsobem dařilo se tomuto filmu vyhnout, čeká na Vás one man show, ve které se z inženýra FedExu stane v minutě trosečník na opuštěném ostrově, odkázaný pouze na schopnosti a balíčky vyplavené na břeh.

5. 127 hodin – 127 Hours

V tomto filmu se seznámíme s dobrodruhem Aronem Ralstonem a jeho pravdivým příběhem, kdy je uvězněn na dně kanonu. Film nekompromisně ukazuje, co vše je člověk ochoten udělat pro přežití. Povinně by si tento film měl pustit ten, kdo nepovažuje za nezbytné informovat své blízko o plánech cest.

6. Revenant Zmrtvýchvstání  – The Revenant

Krásná krajina, naštvaná medvědice, naštvanější indiáni a Leonardo DiCaprio, který se kvůli pomstě plazí divočinou. Nic jiného od tohoto filmu z roku 1823 o lovci kožešin nečekejte. Dechberoucí záběry divoké přírody ale tomuto filmu přidává to, co mu na příběhu chybí. Připravte se pořádnou podívanou.

7. Kon-Tiki

Kon-Tiki je vor, na kterém se plaví norský mořeplavec a antropolog Thor Heyerdahl napříč Tichým oceánem v roce 1947. Nejde pouze o cestu za dobrodružstvím, ale také o důkaz, že již v předkolumbovské době se lidé mohli na primitivních plavidlech přesouvat na velké vzdálenosti. Posádka za 101 dní přeplavala přes 3770 námořních mil.

8. Útěk ze Sibiře – The Way Back

Tento film popisuje cestu sedmi mužů, kterým se podařilo v roce 1940 díky sněhové bouři utéct z ruského gulagu. Cesta za svobodovou ale vede mrazivou Sibiří, pouští Gobi až do Himalájí. Bezpečí je čaká až ve 4 000 mil vzdálené Indii.

9. Poslední traper – The Last Trapper

Pokud máte už filmů o člověku bojujícím s přírodou plné zuby, Poslední trapper přináší úplně jiný zážitek. Francouzský dokumentarista představuje život Normana Winthera, který se se svou ženou a psy snaží žít v rovnováze s přírodou uprostřed kanadské divočiny.

10. Osm statečných – Eight Below

Nakonec seznamu zařazujeme film pro všechny milovníky psů i pro rodiny s dětmi. Osm statečných není žádné pokračování westernu, ale jde o příběh o smečce tažných psů, která se díky sněhové bouři ponechána o samotě na výzkumné stanici v Antarktidě. Film se inspiruje skutečnou událostí, díkybohu má ale lepší konec než jeho předloha.

Příspěvek 10 nejlepších filmů o přežití, znáte je? pochází z Terčík.cz

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen správně fungovat.  Snažíme se vylepšovat služby i díky analýze informací. Nebojte, vše bedlivě střežíme.