Jak se vyvarovat parazitům? Popřípadě jak se jich zbavit..

Jak se vyvarovat parazitům? Popřípadě jak se jich zbavit..

15. 11. 2019, 14:14

Říká se, že nákaza parazity pochází z tepelně neupraveného a nemytého jídla, proto se při antiparazitální léčbě zakazuje konzumace masa, protože je silně nakaženo parazity.

Většina bakterií je velmi odolná a přežije i vysoké teploty, které se běžně používají při přípravě jídla. Na jejich úplné zničení potřebujeme jídlo připravovat nejméně 2 hodiny za minimální teploty 115°C.

zdroj: fotobanka pixabay.com

Zvíře by také nemělo být při porážce vystaveno stresu, poprava by měly být rychlá, nečekaná a bezbolestná. Hned poté se maso musí zbavit krve, neboli kašerovaní. Takového druhu masa je u nás ale nedostatek, a v obchodě je obvykle nekoupíte.

Je jedno zda si maso dáte ve fastfoodu, nebo ve drahé restauraci. Nevítané nájemníky si odnesete vždycky, a to v podobě parazitických nákaz. Výsledkem je, že maso a pasterované mléčné výrobky do lidského jídelníčku nepatří.

 

Jaké potraviny jsou typické pro lidský druh?

Pro člověka je typická zelenina, ovoce, ořechy, semínka, bylinky, obiloviny, med a další včelařské produkty, kysané i nekysané mléčné výrobky z čerstvého nepasterovaného mléka, se zavřenýma očima možná i vajíčka.

S množstvím jídla se to nemělo přehánět a velikostně by se mělo vyjít do dlaní člověka. Jídlo vždy důkladně rozkousejte. Ideálně by měl člověk jíst 1x až 2x denně, dopoledne by měl organismus odpočívat a dočistit se. Takže jedno jídlo v poledne, kdy je slunce na obzoru nejvýše a jedno večer, kdy slunce zapadá.

zdroj: fotobanka pixabay.com

Při odparazitování se také doporučuje držet 24-42 hodinovou hladovku pravidelně jednou za 1-2 týdny. Dlouhodobé hladovění trvající 7-14 dní jednou za tři měsíce je také velmi účinné. Hladovění je rychlá a účinná metoda pro upevnění imunity a opakovaná 36 hodinová kůra zvyšuje hladinu lymfocytů a jejich schopnost ničit cizorodé parazity.

ANTIBIOTIKA – vysoce škodlivá substance

Antibiotika celkově tlumí přirozenou imunitu organismu. Také zabíjejí patogenní organismy, normalizují teplotu v těle a odstraňují bolest, slabost apod. Na první pohled to může vypadat, že to jsou samé pozitivní věci, ale:

  • Až antibiotika splní svou práci, musí se z těla vyloučit.
  • Uhynulý mikrobi se měli vyloučit také, je to pomalý proces a zde je kořen intoxikace organismu.
  • Pokud antibiotika úžíváte opakovaně, imunitní systém ochabne a zapomene využívat své obranné síly. Organismus je línější a méně aktivní, nestíhá včas zvýšit teplotu těla pro usmrcení a vyloučení patogenů.
  • Bakterie poté zmutují a stanou se rezistentní.
  • Antibiotika sice skvěle zlikvidují bakterie, ale jsou zároveň potravou pro plísně.
  • Antibiotika také ničí ničí mikroflóru organismu a tak vzniká disbakterióza..
  • Imunitní systém se rozpadá a trofuje.

Na lidské tělo také působí mnoho chemikálií od čistících prostředků, pracích prášků až po chemikálie z lednice, olejů a paliva.

zdroj: fotobanka pixabay.com

Co naopak organismus posiluje?

  • antiparazitální léčba
  • klystýry – očista střev
  • pára a čerstvé syrové šťávy – očista krve a lymfy
  • hladovění a čerstvé šťávy – očista pojivových tkání
  • cucání oleje a žvýkání česneku – očista ústní
  • pára nebo vtírání odpařené uriny – očista a uzdravení pokožky
  • šank nebo prakšalána – čistí sliznici žaludku a střev, tak posiluje imunitu
  • přechod na přirozenou stravu člověka
  • dostatečný pohyb a otužování
  • pohyb na čerstvém vzduchu

Parazitů je nepřeberné množství a vědci stále objevují nové a nové cizopasníky, včetně mechanismů, které u nás vyvolávají nemoci.

zdroj: fotobanka pixabay.com

Hlavním úkolem parazita je se pevně držet hostitele. Proto mají vyvinuty různé úchytné orgány – lepkavé nožičky, speciální přívěsky, háčky, drápky, silné přísavky apod. Jejich sliny obsahují látky, které zabraňují srážlivosti krve a tak ničí hostitelovy tkáně orgánů. Jiní mají zase schopnost se ubránit trávicím šťávám a další si zvykli na přísun kyslíku, které se uvolňuje při procesu rozkladu potravin. Mají také vysokou plodnost a vysoce rozvinuté způsoby, jak se do hostitelova organismu dostat.

Jak člověk parazity chytí? 

Parazity chytáme již od narození, přes oči, ústa, nos a hráz. Nákaza se trvale usadí až ve věku 5-8 měsíců. Dalším zdrojem je cestovní ruch, znečištění vody, domácí mazlíčci, potraviny a nadměrné užívání antibiotik a chemikálií.

U masových výrobků z vepřového masa je zjištěna vysoká koncentrace parazitů, např. ve slanině, šunce, párcích, klobásách apod. Nezaostává však ani drůbeží, skopové a ryby. Proto je také ve vyspělých státech jako je USA větší množství nákaz než v Africe.

 

zdroj: fotobanka pixabay.com

Jak zjistíme přítomnost parazita v těle? 

Přítomnost parazitů se testuje ze stolice, moči, hlenů a tkání jako je krev, lymfatické uzliny, biopsie lymfatických a svalových tkání. Ale tato vyšetření nejsou spolehlivá, parazité se nenajdou pokud si laborant pod mikroskopem vajíček nevšimne, nebo parazit zrovna vajíčka neklade. O přítomnosti parazitů také vypovídá vnější vzhled a špatné fungování organismu.

Diagnostika podle vzhledu:

Mezi příznaky patří: akné, pupínky a vřídky, hrubá kůže, pihy, různé skvrny na kůži, příliš časté vrásky na tváři, časná plešatost, papilomy, praskliny na patách, třepení a lámavost nehtů. Tyto příznaky napovídají tomu, že trávící trakt je nakažen např. prvoky, kočičí lamblií, bičenkami a dalšími cizopasníky.

zdroj: fotobanka pixabay.com

Dále se nákaza parazity projevuje infekcemi, např, nachlazením, angínou, záněty sliznice, nebo také chrápáním .

U žen jsou jasnými příznaky: bílý výtok, zánět vaječníků, bolestivá a nepravidelná menstruace, celkové vyčerpání, fibróza, myom, fibrózní cystická mastopatie, záněty nadledvinek, močového měchýře a ledvin.

Příznaky parazitní nákazy u mužů: prostatitida, impotence, adenomy, cystitida, kameny a písek v močovém měchýři. Infekce může narušit psychiku až do třetího pokolení. Generace následující po infikovaných rodičích umírá o deset až patnáct let dříve.

 

zdroj: fotobanka pixabay.com

Nejčastější příznaky parazitózy

ZÁCPA

Hlísti dorůstají takové velikosti a tvaru, že jednoduše ucpou průchod střev. Mohou také ucpat žlučovody a střevní průchody, takže se člověk těžce a bolestivě vyprazdňuje.

PRŮJEM

Parazité, především prvoci, vylučují látky podobné hormonům, ty způsobují ztrátu dusíku, chloridu a stolice je tak často tekutá. Takže průjem pochází z parazita, nikoliv z pokusu organismu se infekce nebo špatné stravy zbavit.

zdroj: fotobanka pixabay.com

PLYNATOST A NAFOUKLÉ BŘICHO

Spousta parazitů obývá horní část tenkého střeva a vyvolává tak zánětlivé procesy a tím vylučování plynů. Pokud máte stále nafouklé břicho, je to utajený parazit. Stav se stále vrací s menší nebo větší silou a tak to trvá dlouhá léta.

BOLESTI KLOUBŮ A SVALŮ

Parazité nezůstávají stále na jednou místě, přemisťují se hledají, kde by se pohodlně usadili. Skvělá místa jsou kloubní tekutina a svalová tkáň. Často se tyto projevy považují za projevy artritidy, ale zajícené klouby a svaly jsou jen imunitní reakcí na přítomnost parazitů.

zdroj: fotobanka pixabay.com

ALERGIE

Cizopasníci dráždí a poškozují střevní stěny, dochází tak k úniku velkých nestrávených molekul do těla. Organismus pak zvýší dávky eozinofilů, které napomáhají zánětlivým procesům ve tkáních a podněcují alergickou reakci.

KOŽNÍ PROBLÉMY 

Střevní parazité také vyvolávají kopřivku, pupínky, ekzém a další kožní reakce, např. vředy na kůži, nádory, papilomy, dermatitidu a jiná bolestivá místa způsobují také mikroorganismy.

ANÉMIE

Střevní hlísti se přilepí na stěnu střev a vysávají tak z hostitele živiny. Většinou je jich velké množství, pak dochází k úbytku krve a následkem toho je nedostatek železa. Anémii vyvolávají také bičenky, které se živí krevními buňkami.

GRANULOMY

Je to hmota podobná národům a obklopuje vajíčka parazitů, tvoří se na stěnách tlustého střeva, konečníku nebo také plic, jater, dutině břišní a děloze.

zdroj: fotobanka pixabay.com

NERVOZITA

Toxiny a odpadové látky, které produkují parazity, dráždí centrální nervovou soustavu. Většina lidí po úspěšném odparazitování potvrdili, že se cítili vyrovnanější, klidnější a trpělivější.

PORUCHY SPÁNKU

Jednou z příčin hemeroidů jsou roupy pod sliznicí konečníku. Člověk se často budí v noci, protože se játra snaží zbavit nahromaděných toxických látek. Dalším důvodem může být, že parazité vycházejí konečníkem a způsobují bolestivé pocity nebo svědění.

zdroj: fotobanka pixabay.com

SKŘÍPÁNÍ ZUBŮ

Jde o neobvyklé skřípání, kdy člověk zuby stiskne a tře jimi o sebe. Takovéto symptomy se nejčastěji vyskytují u spících dětí a jde o doprovodný jev parazitní infekce, organismus tak reaguje na cizorodá čidla.

CHRONICKÁ ÚNAVA

Je to tělesná slabost podobná chřipce, celková apatie, deprese, ztráta schopnosti koncentrace a špatná paměť. Takového symptomy někdy vyvolávají parazité, kteří mají vliv na rozvoj anémie, intoxikaci a nedostatek živin v organismu.

PORUCHY IMUNITY

Parazité vylučují imunoglobin A, kterém oslabují imunitní systém. Přítomnost parazité v těle rozpoznáme i podle následujících příznaků: zvyšování nebo naopak úbytek váhy, nadměrný pocit hladu, nepříjemné pachuti v ústech, pach z úst, astma, diabetes, epilepsie, uhříky a migrény.

 

 

Příspěvek Jak se vyvarovat parazitům? Popřípadě jak se jich zbavit.. pochází z Terčík.cz

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen správně fungovat.  Snažíme se vylepšovat služby i díky analýze informací. Nebojte, vše bedlivě střežíme.