Jaká flobertka je pro Vás ta pravá?

Jaká flobertka je pro Vás ta pravá?

18. 11. 2019, 14:28

Odpověď je jednoduchá, flobertové zbraně jsou volně prodejné. Používají se k výcvikovým účelům a sportovní střelbě na redukované vzdálenosti. U flobertek si dejte pozor, stejně jako u zbraní na zbrojní průkaz, na kvalitu zpracování. Před koupí se nejprve rozhodněte, k jakému účelu ji budete používat.

zdroj: youtube.com

VÝBĚR FLOBERTKY PODLE VYUŽITÍ

Pokud chcete, co nejpřesnější zbraň, volíte mezi flobertovou puškou od výrobce Spielberg Brno nebo revolverem s delší hlavní. Ten kdo hledá skvěle zpracováný kousek do sbírky, zvolí flobertové revolvery od českého výrobce Alfa Proj. A na střelbu jenom tak na terč nebo do plechovek vycházejí nejvýhodněji flobertové revolvery a flobertové pistole od známého tureckého výrobce Atak Zoraki.

 

DĚLENÍ FLOBERTOVÝCH ZBRANÍ

FLOBERTOVÉ PUŠKY

Dlouhé pušky na flobertové náboje se vyznačují vyšší přesností a možností střílet na větší vzdálenost. U výrobce Spielberg Brno najdeme mnoho barevných provedení a také celkových délek. Vybírat si budete i typ odfuku, ale pozor, při volbě starého odfuku, tedy pouze dva odfuky, nedává výrobce záruku na pažbu.

Dlouhá flobertky

zdroj: youtube.com

FLOBERTOVÉ REVOLVERY

Je s nimi lehká manipulace, má malé rozměry a možnost vystřílet více nábojů bez přebíjení. Pro největší kvalitu navštivte českého výrobce Alfa Proj. Například černá nebo niklová verze s dřevěnými střenkami vypadá opravdu dobře. Dále si vybíráte z kalibru 4 mm nebo 6 mm. Všechny flobertky s ráží 6 mm mají drážkovanou hlaveň, jsou tedy více přesnější než kalibr 4 mm. Vybrat si můžete také délku hlavně, samozřejmě platí, čím delší, tím přesnější.

Krátká flobertka

zdroj: youtube.com

FLOBERTOVÉ NÁBOJE

Náboje ráže 4 mm se vyrábí pouze s kuličkou. Flobertové náboje v ráži 6 mm se dělí na ty „s kuličkou“ a „se špičkou“. Pro terčovou střelbu doporučujeme díky lepší aerodynamice  používat kuličky. Na střelbu destrukční se více hodí náboj se špičkou, protože obsahuje více výměnné náplně. Nejprodávanějsí náboje všech typů jsou od celosvětově známého českého producenta Sellior & Bellot. Skvělé náboje jsou i od německého výrobce RWS, který vyrábí náboje prvotřídní kvality v ráži 6 mm.

Nábojník krátké flobertky

zdroj: youtube.com

Příspěvek Jaká flobertka je pro Vás ta pravá? pochází z Terčík.cz

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen správně fungovat.  Snažíme se vylepšovat služby i díky analýze informací. Nebojte, vše bedlivě střežíme.