Proč se stát prepperem?

Proč se stát prepperem?

30. 08. 2019, 15:35

Proč je dobré stát se prepperem? Preppeři jsou obyčejní lidé, kteří chodí do zaměstnaní, mají rodiny a žijí obyčejné životy. Doma si však skladují zásoby potravin na několik měsíců, jsou připraveni na výpadky plynu a elektřiny, takže ví, jak si ohřát jídlo a jak si posvítit.


Proč by jste se ale měli připravit, když svět pořád normálně funguje, světlo svítí a obchody jsou stále plné a otevřené?

 

Zde je několik důvodů:

1. Svět se stal až příliš závislým na pokročilých technologiích a elektřině. Bez elektřiny si nenatankujete, nebudete mít přístup k penězům v bance, obchody nebudou fungovat. V České republice může kdykoliv dojít k blackoutu, což je rozsáhlý výpadek elektřiny. Obchody můžou být zavřené i několik týdnů, proto se vyplatí být na takovou situaci připraven.

2. Další hrozba je i hluboká ekonomická krize, zadlužené země eurozón, bankrotující Řecko, obrovská nezaměstnanost a tak dále. Je zcela jisté, že tato situace nestane, neumíme ale přesně určit kdy. Někteří odborníci předpokládají, že s takovýmto tempem zadlužování jako máme dnes, bude Česko na úrovni Řecka asi za 17 let. Správný prepper usiluje o co nejvyšší soběstačnost a tak lépe zvládnout hyperinflaci.

3. Dále můžou vzniknout sociální nepokoje, pokud zadlužené státy nebudou moci financovat sociální systém, mohou vzniknout občanské nepokoje a nepořádky v ulicích.

4. Sluneční erupce a EMP. Sluneční erupce může zasáhnout elektrické přenosy většiny komunikačních zařízení, jako jsou počítače, mobily, pagery i automobily. Sluneční erupce také souvisí s bodem 1, v tomto případě, pokud svět zasáhne elektromagnetický impuls, by mohlo přestat fungovat více složitějších elektrických přístrojů.  Podobné následky má i teroristy sestrojená EMP bomba.

Co když se nic z toho nestane?

Pokud žádná z těchto situací nenastane, zásoby jídla na horší časy se mohou hodit kdykoliv. Například pokud přijdete o zaměstnání, máte vždy kam sáhnout pokud Vám dojdou finance na nákup nových potravin. Snahou o soběstačnost můžete rozvinout i své zahrádkářské dovednosti. Dopřejete si tak častěji zdravé potraviny z vlastní zahrady, nemusíte si tak kupovat průmyslově pěstovanou zeleninu a ovoce převážené přes půlku světa.

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen správně fungovat.  Snažíme se vylepšovat služby i díky analýze informací. Nebojte, vše bedlivě střežíme.